vinnare nätcasino

Bankrollmanagement – hantera spelkassan

Bankroll management, eller money management som det också kallas, är förmågan att hantera sin spelkassa. Man skulle kunna tro att det är valet av matcher som ställer till det för många spelare men problemet är i många fall istället storleken på satsningarna.

God hantering av de pengar du använder till betting är otroligt viktigt, ändå är det ofta detta som brister hos många spelare. Spelkassor kan variera i storlek men samma principer gäller oavsett om du satsar 10 kr per match eller 10 000 kr per match.

Självklart kan alla drömma om att dra hem storvinsten på ett enda spel, men faktum är att framgång inom betting kommer av regelbundna satsningar enligt en bestämd plan.

För att komma igång med betting och bankroll management bör du fråga dig själv: Vad vill jag ha ut av mitt spelande? Hur mycket skulle jag vilja ha chansen att vinna per match? Hur mycket är maximalt villig att spela på en match? Ett bra sätt att direkt få pengar till din spelkassa är betting bonus – just nu får du 100% av din insättning i bonus upp till 1000 kr. Sätter du in 1000 kr får du alltså 1000 kr i bonus direkt in på spelkontot. Klicka på länken för att maximera din bankrulle.

Inga säkra spel

En tumregel när det gäller betting och odds är att man som spelare bör satsa mellan 2-5% av sin bankrulle på matcher. En seriös spelare bör aldrig satsa mer än 5% av spelkassan på en enskild match. Det finns inga garanterat säkra spel och den som kontinuerligt satsar mer än 5% av sin kassa på enskilda matcher löper stor risk att göra stora förluster.

Inom spel och betting brukar man prata om ”Units” som ett mått på hur mycket man är villig att satsa. Hur många procent av ens bankrulle en unit motsvarar kan variera mellan spelare men en unit/% av bankrulle struktur skulle kunna se ut såhär:

  • 1 unit – 1% av bankrullen
  • 2 units – 1.5% av bankrullen
  • 3 units – 2% av bankrullen
  • 4 units – 2.5% av bankrullen
  • 5 units – 3% av bankrullen

Genom att satsa några procent av din bankrulle ska det otroligt mycket till för att du ska gå bankrutt. Låt säga att du från början har en kassa på 2000 kr och satsar 5% av den, 100 kr, på en match. Du förlorar spelet och har 1900 kr kvar på bettingkontot. Inför nästa spel är det naturligtvis inte 100 kr du ska satsa, utan 5% av din nuvarande kassa på 1900. Svaret blir att du den här gången ska satsa 95 kr.

Satsningarna varierar i storlek tillsammans med din spelkassa och detta gör det mycket svårt att gå bankrutt. Samtidigt stiger dina insatser, och därmed dina potentiella vinster, i takt med att din bankrulle växer till sig.

Utnyttja bonus

Det är oerhört viktigt att man som spelare aldrig försöker vinna tillbaka förlorade pengar genom att satsa större än normalt, då är det bättre att registrera ett nytt spelkonto och få pengar genom en ny betting bonus. Utnyttja betting bonus och öva på att disciplinerat endast spela för mellan 2-5% av din spelkassa så ökar du dina chanser att vinna pengar på betting enormt!

En bra övning du kan göra om du känner att det kan bli svårt att hålla din budget är att ta fram ett papper och först skriva ner hur mycket du maximalt kan spela för varje månad. Fundera sedan över vad som skulle kunna hända om du överskred den gränsen. Kanske skulle du känna dig riktigt värdelös inombords?

Satsa inte mer än du kan förlora

Kanske skulle du inte kunna hänga med polarna på krogen? Kanske skulle du få låna pengar för att ens ha råd med mat? Skriv ner alla negativa känslor och konsekvenser som skulle kunna hända om du spelade för mer än vad du bestämt är okej. Spara pappret någonstans där du vet var det är.  Nästa gång du börjar fundera över om du skulle satsa mer än du har råd med.

Plocka fram pappret och läs igenom vad du skrev – vad det skulle innebära för ditt liv. Känn de otäcka känslorna. Genom att skriva ner det blir konsekvenserna blir väldigt tydliga för dig. Du har inte längre några ursäkter för att spela för mycket – du vet precis vad som kommer att drabba dig om du gör det.